© 2019 ArquitectesCerdanya

trasserra

Rehabilitació d'una antiga masia del segle XV d'us agrícola en molt mal estat de conservació per reconvertir-la en vivenda i rehabilitació de la capella existent annexa.

Es respecta la volumetria, les obertures i els carreus restaurant els elements més emblemàtics i enderrocant els afegits.

El programa funcional es desenvolupa en tres nivells. La planta baixa té un ús vinculat al camp i el bestiar excepte l'entrada principal que comunica amb el hall distribuïdor a través d'un espai tallavents envidriat.

 

A la planta primera s' hi accedeix per una escala restaurada amb volta a la catalana i un senzill passamà d' acer.

Totes les parets que s'han pogut restaurar es deixen amb pedra vista i els nous espaials són funcionals i amb totes les comoditats actuals. L' estar i la cuina disposen de bones obertures cap a ponent, mentre que la resta d' estances mantenen la composició en façana del ple sobre el buit.

La planta sotacoberta té un gran espai amb balconada orientada a la vall del Lluçanès amb les bigues de roure i encavallada vistes.